søndag 3. november 2013

Brygging av Støtte(h)jul

Brygging av årets juleøl ble gjort som en happening sammen med gode arbeidskolleger.
Anledningen var kick-off for "Teknisk støtte" og oppskriften var juleøl. Dermed var det jo selvsagt at brygget måtte få navnet 'Støttehjul'.
17.oktober møttes vi i garasjen hos Lars Gunnar, som var vasket og støvsugd for anledningen.


Oppskrift og bryggelogg
Sirkulering


Malt

Knusing av malt

God blanding av ulike maltsorter
2 bøtter måtte til (ca 30 kg totalt)

Innmesking - sjekk av temperatur

Viktig å røre i mesken


Vask

Tid for mat

Legg til bildetekst

Det koker godt 
Skål

Nesten ferdige

Hele gjengen samlet

Ferdig vørter tappes og tilsettes gjær

Oppskrifta var basert på b19_GodJul_2Okt2009, skalert opp til ca 80 liter. Det ble tilslutt 76 liter vørter med en OG = 1076 og en IBU på ca 29.
25.oktober ble hver av gjæringskarene tilsatt en liten vaniljestang.
Tapping ble gjort 2.november. Det ble tilsatt 4 gram sukker/liter. Brygget endte på FG = 1022 (32 liter) så dette blir nok et sødmefylt og godt juleøl. ABV ca 7,1 %

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere