mandag 13. mai 2019

Knekkebrød


Mesken som blir igjen etter brygging er helt super å bruke for å lage knekkebrød. Jo mørkere øl en lager, jo bedre knekkebrød blir det.
Jeg fant en super oppskrift hos: http://bymag.no/2016/10/knasende-gode-knekkebrod som ga veldig godt resultat.

Oppsummert er oppskriften slik:
Ingredienser: 4 dl mesk (la den dryppe godt fra seg)
3 dl sammalt hvete grov
3 dl havregryn
2 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ½ ts salt
1 ss havsaltflak (dette skal strøs over knekkebrødene til slutt, før steking)
ca 6 dl vann, avhenger av hvor tørr mesken er Framgangsmåte: Forvarm ovnen til 160°C, bruk helst varmluft. Ha alle de tørre ingrediensene (bortsett fra havsalt) i en bolle, og bland det lett sammen. Tilsett så vann. Mesk inneholder en del veske, så det er ikke sikkert du trenger like mye vann som oppskriften tilsier. Det skal bli en tykk, grøtlignende røre. Kle to stekeplater med bakepapir, og fordel røren utover. Det er viktig at røren er jevnt fordelt, for at knekkebrødene skal bli jevnt stekt, og sprø over hele. Knus havsaltflak med fingrene, og strø det over røren. Bruk en kniv til å rute opp knekkebrødene til ønsket størrelse. Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca 1 time og 20 minutter. Avkjøles på rist. Når de er avkjølt knekker du dem opp i rutene du laget før steking. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere