Med nyinnkjøpt bryggeutstyr, Speidel 50 pluss, var det ekstra spennende å kjøre igang et påskebrygg.
Oppskriften er basert på en tidligere brygget "Mandarina Wit", og for å få et mer påskeaktig tilsnitt ble mandarinene byttet ut med økologiske appelsiner. I tillegg er det litt korianderfrø for å få en fin smakssetting.
Bryggere denne gangen var Kristen, Robert og Magne.
|
Gjærstarter. 200 g spraymalt og ca 2 liter vann |
|
Tysk Hveteølgjær |
|
Innmesking skal starte på 55 grader |
|
Ferdig knust malt |
|
Ferdig oppvarmet
- klar til innmesking |
|
Kristen sørger for at det ikke er noen klumper i mesken. Han ser ganske fornøyd ut. |
|
Meskeprosessen er godt igang- Bryggerne har kontroll! |
|
Vørteren begynner å få farge |
|
Siste steg før utmesking |
Etter en drøy uke var det klart for flasking. Noe gikk på corneliusfat og resten på flasker.
|
Her er flaskene klare |
|
Tappelinje er klartgjort |
|
Humøret er på topp! |
Utstyret fungerte helt topp. Dette ble den mest avslappede bryggerdagen i manns minne. Speidelen gjorde jobben med mesking og temperaturkontoll helt utmerket. Vi valgte å stoppe et par ganger for å røre litt i mesken. Dette tror vi har god effekt på utbyttet.
Oppskriften som ble brukt finnes i kolonna til høyre, se etter s1PåskeølJan2020. (s som i speidel).
Måtte starte en ny nummerserie for å kunne skille logger laget med gammelt og nytt utstyr. I skrivende stund gjenstår litt lagring før påskeølet kan nytes. Det frister allerede til å kjøre igang et nytt brygg med den nye Speidelen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar