søndag 16. februar 2020

Brygging av påskeøl 2020

Med nyinnkjøpt bryggeutstyr, Speidel 50 pluss, var det ekstra spennende å kjøre igang et påskebrygg.
Oppskriften er basert på en tidligere brygget "Mandarina Wit", og for å få et mer påskeaktig tilsnitt ble mandarinene byttet ut med økologiske appelsiner. I tillegg er det litt korianderfrø for å få en fin smakssetting.
Bryggere denne gangen var Kristen, Robert og Magne.

Gjærstarter. 200 g spraymalt og ca 2 liter vann
Tysk Hveteølgjær

Innmesking skal starte på 55 grader
Ferdig knust malt


Ferdig oppvarmet
- klar til innmesking


Kristen sørger for at det ikke er noen klumper i mesken. Han ser ganske fornøyd ut.

Meskeprosessen er godt igang- Bryggerne har kontroll!

Vørteren begynner å få farge

Siste steg før utmesking

Etter en drøy uke var det klart for flasking. Noe gikk på corneliusfat og resten på flasker.
Her er flaskene klare

Tappelinje er klartgjort

Humøret er på topp!
Utstyret fungerte helt topp. Dette ble den mest avslappede bryggerdagen i manns minne. Speidelen gjorde jobben med mesking og temperaturkontoll helt utmerket. Vi valgte å stoppe et par ganger for å røre litt i mesken. Dette tror vi har god effekt på utbyttet.
Oppskriften som ble brukt finnes i kolonna til høyre, se etter s1PåskeølJan2020. (s som i speidel).
Måtte starte en ny nummerserie for å kunne skille logger laget med gammelt og nytt utstyr. I skrivende stund gjenstår litt lagring før påskeølet kan nytes. Det frister allerede til å kjøre igang et nytt brygg med den nye Speidelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere